Ana Sayfa
Biz Kimiz
Tüzüğümüz
Biyolojik Çeşitlilik
Kınalı Keklik Yetiştirme
Yaban Yaşam Veterinerlik Hizmetleri
Basında Biz
İletişim Bilgileri

Kınalı Keklik Üretimi

Sağdıçlar Deniz Altında

Derneğimiz gençlik grubu sağdıçlar, yeni bir başarılı çalışmaya daha imza attı. Devlet Planlama Teşkilatı Ulusal Ajans, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Eylem 1.2 gençlik girişimleri projeleri kapsamında “ Sağdıçların Ekolojik Ayak İzi” başlıklı proje başarıyla devam ediyor. 

Proje faaliyetleri içinde önemli yer tutan balık adam eğitimi tamamlandı. Mart ayından itibaren PADI balık adam eğitim setini teorik olarak almaya başladık. PADI eğitimini dalgıç Lider Kebabcıoğlu ve asistanı üstlendi.

Bu eğitimin yanında yasal temsilcimiz Hakkı Kurtuluş DEMİR gruba çevre eğitimi verdi.Havaların ısınmaya başladığı Mayıs ayından itibaren de uygulamalı dalışlarımıza başladık. Teorik ve uygulamalı bu eğitim sonunda grubumuzdan 6 kişi ve yasal temsilcimiz( Ali,Songül,Özgün,Murat,Pınar,Hasret ve Hakkı) PADI OWD Dalış sertifikası almaya hak kazandı. Yani gruptan 7 kişi projemiz kapsamında Açık Deniz Dalgıcı oldu. Bu başarı derneğimiz için önemli bir kazanım oldu. Tabi ki bölgemizdeki çevre hareketi için de…

Projemizin başlangıcında öngördüğümüz faaliyetleri başarıyla tamamlamaya devam ediyoruz (Tabi bizce başarılı). Aldığımız eğitimler ve uygulamalı dalışlar sonucunda elde ettiğiz yeni fotoğraflarla şu anda istediğimiz fotoğraf arşivine kavuştuk diyebiliriz. Balık adam eğitimimizin bir üst aşaması olan deniz altı fotoğrafçılığı uzmanlığı için de yeni bir program düşünüyoruz. Yani hedef büyüterek içimizden en az üç kişinin bu konuda uzmanlaşmasını düşünüyoruz.

Geçmiş arşivimizle bu çalışmayı birleştirip “ 0 Atıklı Doğamız, Yok Olan Dünyamız” başlıklı DVD hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. DVD hazırlığı sonrasında Bizden Bize eğitimlerimiz yetiştirme yurtlarında ve liselerde devam edecek. Bu konuda bir eğitim programı hazırlığımız var ve UNİCEF’in yürüttüğü bir proje kapsamında eğitim vermeyi planlıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızı büyük bir mutlulukla ve keyif içinde gerçekleştiriyor, çok şey öğrendiğimizi düşünüyor ve öğretmeye hazırlanıyoruz.                                                                                                               

                                                                                                        YAŞAD Yönetim Kurulu