Ana Sayfa
Biz Kimiz
Tüzüğümüz
Biyolojik Çeşitlilik
Kınalı Keklik Yetiştirme
Yaban Yaşam Veterinerlik Hizmetleri
Basında Biz
İletişim Bilgileri

Kınalı Keklik Üretimi

Başlarken

 "Geç de olsa sitemizin açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Bilginin hızla paylaşıldığı ve teknolojik ağın özel önem taşıdığı günümüzde YAŞAD’ın da bir web sitesi olması kaçınılmazdı. Düşündük ki, önce üretelim sonra Sivil Toplum Kuruluşu olalım; rüştümüzü ispatlayalım, söyleyecek birşeylerimiz olsun ve bildiklerimizi, ürettiklerimizi paylaşalım. "

    Doğa tutkunlarıyla, sürdürülebilir avcılıktan yana olanlarla, doğayı tanımanın ve korumanın önemini bilenlerle buluşmanın zamanıdır  dedik ve işte sitemizle karşınızdayız. Bizler doğaya dokunarak, ona keklik vererek, koruyarak işe başladık. Bu yüzden de logomuzu kınalı keklik yaptık. Gençlerle, köylülerle Balıkesir bölgesinde arıcılığa katkı sunmaya çalıştık.  Kendim de avcı olduğum için iyi bilirim, avcılar kadar doğayı tanıyan, takip eden yoktur. Avcı, hava durumunu iyi bilir, hayvanların yaylım yerlerini iyi tanır, dağlarda nasıl saklanılır, dağlarda hayvan peşinden nasıl gidilir iyi bilir. Dolayısıyla iyi bir avcı, doğayı avcunun içi gibi bilir. Hele bir de, bilinçli bir avcı  ise öncelikle neleri koruyacağını, doğaya vermez ise alamıyacağını da  iyi bilir.  Tüm bu duyguları yaşarken 6-7 yıl önce aynı avcılar gibi doğayı iyi tanıyan arıcıları keşfettim. Doğayı, özellikle bitki örtüsü ve çiçekler konusunda uzman yaşlı arıcılarla tanıştım. Avcılık yanında arıcılığı öğrenirsem doğayı çok daha iyi tanıyacağımı anladım. 6 yıldır arıcılığı da öğrenmeye, öğrendiklerimi gençlere aktarmaya çalışıyorum.

    Özetle; en samimi doğa severlerin bilinçli arıcılar ve avcılar olduğunu ısrarla söylüyor ve savunuyorum. Eğer ülkemizde bir doğa koruma hareketi gelişecekse, böyle bir koruma yönetimi gelişecekse bunun arıcılar ve avcılar öncülüğünde yapılması taraftarıyım.En samimi çevrecilerin avcılar ve arıcılar içinden çıkacağını iddia ediyorum. Şu anda, YAŞAD bünyesinde sürdürülebilir avcılıkdan yana olan bilinçli avcılar, deneyimli arıcılar,köylüler, çevreciler bulunuyor. Tüm bu özellikleri taşıyan genci de, orta yaşlısı da, kadını da, köylüsü de, YAŞAD bünyesinde buluşmuş durumda. Çok üyeli ama, atalet için de bir örgüt yerine az üyeli ancak, her üyesinin  işin ucundan tuttuğu sivil toplum kuruluşu olmayı tercih ediyoruz. 

  Vizyonumuz; ;  doğa ve çevrenin korunması yönünde üretime dayalı, katılımcı, öğretmenin ve öğrenmenin birlikte yaşandığı uygulamalı eğitim ve kırsal kalkınma anlayışı ile hareket ederek kalıcı sosyo - kültürel değişimler yaratmaya katkı sunmaktır. Bize göre toplum örgütlenmesindeki temel anlayışta bu olmalıdır.  Yani doğayı en çok tahrip eden insana ulaşmadan, onu etkilemeden yapılacak çevre-doğa koruma çalışması başarısız olacaktır. Bu nedenle çalışmalarımızda katılımcı bir çizgi izleyerek; doğanın ve bölge insanının sorunlarına yine onlarla birlikte çözüm üreterek yaklaşmayı ilke edindik.

    Yukarıda belirttiğim vizyon ve örgütlenme tarzı ile çalışmalarımızı bir arı çalışkanlığı ile yürütmeye çalışıyoruz. Kurduğumuz bu sitenin tasarımı ve geliştirilmesini de yine katılımcı bir anlayışla gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Forum bölümümüz açılıncaya kadar bize email yoluyla ulaşmanızı bekliyor, saygılar sunuyor,

        Buradan ilk çağrımızı duyuruyoruz ;


AVCILAR DOĞAYA KEKLİK SALIN, KEKLİĞE CANLI İKEN DOKUNUN!


                                                                   Hakkı Kurtuluş DEMİR
                                                                   YAŞAD Yönetim Kurulu Başkanı